05 d’octubre, 2006

Llibertat Condicionada

pinzelladas de llibertatL’abolició de l’esclavitud és un fet històric, documentat i físicament real; però l’esclavitud en la seva ambigüitat ha sabut adaptar-se al món contemporani, s’ha camuflat de forma extraordinària entre la falsedat que pateix la societat.
Teòricament, posseïm llibertat, garantida per un dret que, malauradament, necessita estar escrit per tenir vigència en el món sencer. Però aquesta, és una llibertat il·lusòria, idealitzada per un canvi de pensament que portà inherent el procés de civilització, aquell que, oficialment, feu la humanitat més humana i, extraoficialment, més eficaç alhora de fer ús de tècniques persuasives que feren prescindible la participació activa de forces civils, o militars o religioses, per fer complir els dogmes socials implantats pels repetitius personatges amb necessitat de poder que, eficaçment, segueixen pautes semblants durant tota la Història. Es començà a castigar les pràctiques que, innegablement, atemptaven contra la llibertat individual i es donà cabuda a la proliferació d’enginyoses formes de manipulació, tan summament subtils, que gaudiren (i gaudeixen) de certa invisibilitat per a la ignorància humana. Així, l’evolució de la Humanitat canvià la força bruta per la intel·ligència; aconseguí desfer-se’n de fèrries cadenes i cruels imposicions baix amenaça armada, tot substituint-les per falses conviccions socials.

Per Maria Foix i Ferrer

6 Comments:

Blogger Javier Cerezo said...

gracias por el enlace maria :D, te agrego tb a mi blogroll, saludos!!!!

9/10/06 09:14  
Blogger Petruska said...

hola, días atrás recibía un correo en donde decía d ciertas formas de esclavitud que se dan con inmigrantes en Argentina y Brasil... mucho me temo que no abunda la inteligencia, una lástima ¿no?

Gracias por el link, haré lo mismo.

Una abraçada,
Petra

9/10/06 10:02  
Blogger supereme.cat said...

Sí, és una veritable llàstima el poc ús que fem tant de la intel·ligència (cosa que pot explicar-se pels maldecaps que comporta), com del sentit comú (cosa inexplicable)..

M’alegre que m’afegiu al vostre “llistat de links”, em preocupava un mica que l’idioma sigues un impediment..

Un petunet per als meus dos primers "comentaristes"!

9/10/06 12:48  
Anonymous Anònim said...

Noia!!
Super interessant el blog!! Esta curradíssim! M'ha agradat molt, somiatruites :P!!

un petonàs!
ens veiem a classe!

Núria, la de psicologia

Visita el meu fotolog ;D http://www.fotolog.com/nudytherabbit

11/10/06 00:53  
Anonymous Anònim said...

Entendràs que per mi, una falsa llibertat és més que suficient. (Com n'és de trist)

12/10/06 23:34  
Blogger supereme.cat said...

Kenji: el que jo crec és que ets tan romàntic que mires de trobar (i exagerar) la part positiva de tot el que t’envolta, tot per tal de gaudir i millorar tot aquest envoltori; i són moltes les voltes que aconsegueixes transmetre’ns, als que estem (o ens sentim) prop teu, aquesta ideal forma de viure i veure el món. (No puc pensar que tractar d’harmonitzar les experiències que patim els teus sigui en absolut trist)

15/10/06 16:41  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home