11 de setembre, 2006

Separació Territorial Fraudulenta

Curiosa animació de Yakko Warner (dels Animaniacs), el seu títol és "Yakko's World" i es tracta d'una cançó sobre geografia; on suposadament es nombra totes les nacions del món, però se n'oblida les que estàn oprimides per d'altres..

Tot i que alguna volta he arribat a plantejar-me la factibilitat de trencar tota barrera geogràfica i viure en un món on no existeixi la necessitat de subscriure’s a un document que acredita la nostra identitat.. document que ens resta llibertat.. finalment he conclòs que, tal com evoluciona la societat, això no és més que una utopia; l’Ésser tendeix a buidar el seu interior, tot desfent-se de valors morals i/o intel·lectuals, i tracta de solventar aquesta mancança farcint-se de papers que acreditin la pertanyènça a un col·lectiu mitjanament esclussivista, classista..

Així que, predestinats a tenir la necessitat (legal i, en alguns casos, emocional) de fer ús de documents identificatius, aquests deurien ser correctes, deurien acreditar la nostra nació i no la que ens oprimeix.

Obviament, la causa d'aquesta reflexió és el meu sentiment català, el dolor que sofrim per l’opressió que patim, juntament amb altres països (com ara el País Basc); no entenc com, sent la definició de nació, sinònim de pàtria o poble, la següent: “conjunt de persones que tenen una comunitat d’història, de costums, de llengua, un sentit d’homogeneïtat i de diferència respecte la resta de comunitats humanes, i una voluntat d’organització i de participació en un projecte polític...”, moltes nacions no siguin considerades com a tal; tampoc puc acceptar, que els seus habitants estiguin obligats a identificar-se com a ciutadans d’un altre país.